Çalışmak isteyen bireyler için en ideal ülkelerden biriside Fransa’dır. Yüksek refah seviyesi ve yaşam kalitesi ile insanları cezbetmektedir. Fransa çalışma vizesi hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Fransa Çalışma Vizesi Başvurusu

Çalışma vizesi prosedürü diğer tüm vizelerle aynıdır. Fransız konsolosluğunun internet sitesi üzerinden doğru form ve beyanname şablonlarına ulaşabileceksiniz. Eldeki Fransa için sadece ideal vize türü ile değişikliğin yapılmasının çok önemli olduğunu belirtmekte fayda var. Turist olarak seyahat ederken iş bulabilirsiniz, ancak Fransa’ya çalışma vizesi almanın tek yolu Türkiye’ye dönüp konsolosluğa şahsen gitmek. Ancak bunun için zaten elinizde iş sözleşmesi ve en azından ilk 3 ay kalacak bir yerinizin olacağına dair kanıtınız olması gerekecek.

İşveren, özellikle yabancılar söz konusu olduğunda, biz uzaktayken bir daire kiralamak daha zor olduğu için, kiralanan kişinin bir daire bulmasına yardımcı olabilir. Ancak, bir iş sözleşmesine sahip olmak çok daha kolaydır.

Uzun Süreli Fransa Çalışma Vizesi

Bu durumda Fransa’da zaten bir iş sözleşmesi veya en azından bir davet mektubu olması zorunludur. Bunun için iki tür vardır:

CDD – Belirli süreli sözleşme

Lokasyona göre önceden belirlenmiş bir süre için işe çağrılacaksınız. Bu durumda şirket, 1 aydan 1 yıla kadar yenilenebilen veya CDI’ye dönüştürülebilen bir sözleşme seçebilir.

CDI – Belirsiz süreli sözleşme

Bu durumlar için 3 aylık deneyimden sonra şirket aslında sizi herhangi bir normal istihdam durumu gibi süresiz olarak işe alabilir. Burada vize başvurusu sahibi, sabit veya komisyonlu bir maaşa ek olarak, Fransız yasaları kapsamındaki tüm avantajlardan yararlanma hakkına sahip olacaktır.

Gerekli Belgeler Nelerdir ?

  • Doldurulmuş ve imzalanmış form;
  • 1 yıl geçerlilik süresi olan pasaport ve kişisel verilerin bulunduğu sayfaların kopyaları;
  • Beyaz bir arka plana sahip 2 yeni 3×4 fotoğraf;
  • Türkiye’den ikamet belgesi;
  • Aşağıdaki bilgileri içeren Sözleşme Mektubu: çalışma saatleri, maaş, sosyal haklar ve süre;
  • Son diplomanın kopyası;
  • Mali Kanıt (ücretsiz işlerde veya maaşın Büyükelçiliğin öngördüğü aylık 615 Euro olan ortalamanın altında olması durumunda gereklidir);
  • Fransa’da İkamet Belgesi (şirket tarafından sunulan ikametgah, ev kiralama veya konaklama için sorumluluk davet mektubu, sorumlu kişinin ikametgah belgesi ve kimlik fotokopisi);
  • 3 aylık kalış süresi boyunca sağlık ve hastane giderlerinde minimum 30 bin Euro teminatlı uluslararası seyahat sigortası .